Danmark bliver hvert år ramt af rigtig mange indbrud. Faktisk er vi et af de lande i Europa, som oplever flest indbrud, når man tæller efter befolkningsantal. Hvorfor vores ellers så sikre og trygge land er så hårdt ramt på netop dette område, er der ikke noget entydigt svar på. Meget tyder dog på, at de danske hjem er rigtig dårligt sikrede, fordi næsten ingen indbrud bliver opklaret, hvilket selvfølgelig gør Danmark til et attraktivt land at gå på rov i. Mange eksperter anbefaler, at man selv gør noget for at øge sikkerheden i hjemmet, da det er det eneste, der får de høje statistikker ned. Af den grund har jeg her samlet et par gode tips til, hvordan du følger eksperternes råd og øger sikkerheden i dit hjem.

 

De simple foranstaltninger

De fleste danskere har for vane at låse døren per automatik, inden de går i seng, og når de forlader hjemmet. Har man ikke allerede dette som vane, er det bare med at komme i gang. Især når du tager på arbejde, er det vigtigt at du eller de sidste, der forlader huset, husker at låse af. De fleste indbrud sker nemlig i dagtimerne i hverdagene, hvor folk er på arbejde. Er døren ikke låst, når indbruddet sker, har tyven det for let, og du risikerer, at han stikker af med al inventaret. Du risikerer også at få problemer med forsikringsselskabet.

 

Snak med naboerne

I ferier og omkring højtiderne, hvor Danmark også er rigtig hårdt ramt af indbrud, er det en god ide at snakke med naboerne og hjælpe hinanden indbyrdes. Denne hjælp kan blandt andet bestå af at få hinandens huse til at se beboede ud, når I er hjemmefra, så tyven ikke ved, at huset står tomt, hvilket nærmest er en åben invitation til indbrud. I kan eventuelt også starte en nabohjælpsordning, hvor tyven med skiltning gøres opmærksom på, at nabolaget hjælper hinanden.

 

Prikken over i’et

Disse to anbefalinger kan hjælpe, men er ikke vandtætte. Det er der ingenting, der er, men det nærmeste, du kommer, er med overvågning. Et overvågningssystem har en enorm præventiv effekt mod indbrud, fordi det virker afskrækkende på tyven, der vil være meget lidt for at vælge dit hjem, hvis det betyder, at han bliver optaget. Overvågning hjælper både i hverdagen og omkring højtider. Læs mere om, hvordan du kommer i gang og finder en pakke med wi-fi-overvågningskamera, skilte og alt andet nødvendigt udstyr, på dk-overvaagningsudstyr.dk.