Ja det er en overskrift, der måske lyder lidt skør, men te er nu om dage så meget mere end de klassiske sorte og grønne tetyper fra Asien. Det er fordi, alverdens drikke, der laves på samme måde som te, også bliver omtalt sådan, selvom de på ingen måde er en rigtig te. For min skyld er det underordnet, hvad de bliver kaldt, for mange af dem er rigtig lækre, og de passer perfekt til dem, der ikke er til den klassiske te.

Min favorit er rooibos te

Jeg er heller ikke selv den store tedrikker, og jeg vil helst undvære, men nu har jeg opdaget rooibos te. Som ikke er en te, men en drik, der stammer fra Sydafrika, og som har sit navn efter den smukke, røde farve, den får.

Smagen er meget anderledes end te, men den smager bare så godt. Den indeholder heller ikke koffein, så den del trækker op, for den kan drikkes selv ud på aftenen. Og så kan en udgave i en god kvalitet nemt købes på nettet.

Luksus i hverdagen

Det er blevet min nye hygge. At kunne sidde med benene oppe, læse i en bog, måske med et tæppe på og så en varm, dampende kop rooibos te. Farven gør mig i godt humør, og den overrasker alle, jeg har serveret den for, med netop denne farve, men bestemt også med den gode smag.

Rent faktisk tror jeg, at rooibos er ved at blive det nye sort i min omgangskreds. Det bliver i hvert fald forventet, at det er lige den, jeg serverer, når der er gæster. Selv de hærdede kaffedrikkere er glade for den, og så ved jeg, at den rammer plet.

Den passer desuden perfekt både efter et stort måltid, ligesom den står rigtig godt til en gang kage om eftermiddagen.