Jeg er den helt store tedrikker, og lige for tiden har jeg forelsket mig i rooibos-te. Den dejlige lidt søde smag, som afrundes med en nøddeagtigt smag, synes jeg, virkelig er lækker. Teen kan trække længe, uden den bliver bitter, så hvis du glemmer den, mens den trækker, så fortvivl ej. Derudover er jeg helt vild med den smukke nærmest rubinrøde farve, som rooibos-te har. 

Udover den klassiske rooibos-te har jeg også anskaffet mig rooibos med forskellige smage og aromaer. Lige for tiden drikker jeg en med havtorn – virkelig lækkert. Man kan også få med bær, frugter, ingefær, lakrids og meget andet. Jeg køber min rooibos-te på Carstensens Tehandels hjemmeside, hvor man finder et stort udvalg af rooibos te

Udover sin smukke farve og sin lækre smag, så er rooibos-te faktisk også ret godt for dit helbred og din velvære. Rooibos-busken er nemlig rig på antioxidanter, jern, kalcium samt vitamin C. Rooibos-te skulle være godt for huden på flere måder. Dels skulle det have en anti-aging effekt og være opstrammende. Dels skulle det være godt, hvis du har eksem eller er blevet solskoldet. 

Rooibos-te stammer fra rooibos-busken, som kun vokser ét sted i verdenen. Nemlig ved Cederberg bjergene cirka 250 kilometer nord for Cape Town i Sydafrika. Her vokser den på sandsletter i et regnfyldt område. 

Rooibos-busken var oprindeligt et træ, men det blev klippet til, så bladene var lettere at få fat i. Busken kan blive op til to meter høj og har nåleagtige grønne blade. Derfor ligner træet lidt et lille nåletræ, som vi kender det fra Danmark. 

Den røde kobberfarve, vi kender fra rooibos-te, kommer under produktionen. Bladene fermenteres og iltes, og her opstår den røde farve. Man kan også få rooibos-te, som er grøn, men den ser man sjældnere.