Hvis du ikke kan fordrage bøger, eller hvis du slet ikke har lyst til at bruge tid på at læse, så vil du nok ikke bryde dig om denne blog. Den kommer nemlig til at handle om, hvorfor jeg finder det spændende og nærværende at dykke ned i et spændende univers i en bog. Jeg har faktisk ikke altid været en læsehest, så måske kan det inspirere nogle, hvordan jeg fandt ud af, at jeg virkelig får noget særligt ud af det. Jeg blev nemlig opfordret til at læse, da jeg havde en særligt stresset periode, og det viste sig at være en god idé. 

Jeg havde det dog lidt svært med de mange tunge bøger, som virkede uoverskuelige. I starten var det derfor ikke ligefrem en leg for mig at komme i gang, men så indså jeg, at der findes rigtig mange forskellige måder at læse på. 

Én af dem er lydbøger, hvor jeg selv slipper for at holde øjnene skarpe. Det kan sommetider være en fordel, hvis man egentlig bare gerne vil læne sig helt tilbage og lade sig rive med. Jeg bruger lydbøger i mange sammenhænge, fx hjemme på sofaen, hvis jeg har et par timer for mig selv efter en lang arbejdsdag. Jeg lytter også til bøger, når jeg kører til og fra arbejde, fordi jeg ofte sidder fast i mylderet. Humøret bliver altså bare lidt bedre, når jeg kan lytte til en spændende fortælling i stedet for at lade mig frustrere over, at jeg ikke kommer så hurtigt hjem. 

E-bøger er dog min foretrukne måde at læse på. Jeg bruger det faktisk i alle sammenhænge, så jeg slipper for de tunge, fysiske bøger. Jeg finder bare de bøger, jeg gerne vil læse, og så henter jeg dem ned på min tablet, så de altid ligger klar. Det er langt nemmere at komme i gang, og jeg kan tage dem med mig over alt. Det gælder fx, når jeg skal på ferie, hvor kufferten måske ikke lige har plads til tykke romaner. 

Jeg finder altid inspiration omkring e-bøger her, hvor udvalget er stort og informationen er god. 

Egentlig har jeg endnu ikke fundet en yndlingsgenre, for det handler mest om, om bogen er velskrevet. Jeg kan godt lide at læse en spændende krimi, hvor man kommer helt ind i hovedpersonens tanker, men jeg finder det også interessant at læse selvbiografier, hvor der virkelig er plads til at følge med og tænke undervejs.