Når den mørke tid kommer, så kan jeg godt lide, der kommer masser af lys op. Vi købte vores hus i sommers, og jeg har hele tiden vidst, at der skal lyskæder op udenfor seneste i slutningen af november. Der er både et par buske, et par træer og hele terrassen, der skal pyntes, så der kommer stemning over det hele. Jeg har derfor bestilt mere end en sirius lyskæde online, så jeg kan få det hele op. Og også fordi jeg gerne ville have at alle kæderne skulle have den samme farve, så det ser ens ud i haven.

Så fin stemning

Alle kæderne er sat op, og det er tilsluttet en kontakt indenfor, så det er nemt at tænde og slukke for lyset. Ikke at det bliver aktuelt, for jeg tror det kommer til at køre uafbrudt til en gang i marts. Derefter vil jeg have en anden slags, tror jeg, til sommerbrug og hygge på terrassen. Heldigvis ved jeg, hvor den slags skal købes, så jeg kan få lys og hygge året rundt. Det skal bare være i en god kvalitet, for jeg vil have noget, der holder, uanset vejret. Og jeg vil have noget, der ikke bruger for meget energi. Der kan sagtens være et lyshav, uden det skal koste mig eller miljøet.

Kæder, der er nemme at bruge

Normalt har lyskæder en tendens til at være en stor klump, der ikke er til at vikle ud. Men gode kæder er til at arbejde med. Der er også ekstra lang ledning, så de kan trækkes rundt og nå alle steder. Så på ingen tid fik jeg sat kæderne op alle steder udenfor. På en lørdag, for det er nemmest, når det er lyst. Og da mørket endeligt faldt på – ikke så sent på denne årstid – kunne jeg endeligt nyde alt det smukke.