Vi har altid været glade for at prøve noget nyt på vores ferier, og vi har været vidt omkring med overlevelsesture på den russiske tundra, motorcykelferier i USA og rejser til alle afkroge af verden, men det har været oplevelsesrejser, og som vi er blevet ældre, så er vores rejser også blevet mere afslappede. Sidste år endte vi på en ferie, som uden sammenligning er den mest afslappende, vi har været på nogensinde.

Vi faldt over feriemuligheden lidt ved et tilfælde, men da vi begge elsker det italienske, så var det optimalt at prøve en feriebolig toscana, hvor du bor hos en værtsfamilie og får en unikt indblik i det liv, som det leves på en af de klassiske italienske gårde.

Varme og kindkys

Vores værtsfamilie tog imod os, som var vi en del af deres familie eller nære venner, og de viste os, men vi var der, hvordan livet på en italiensk gård er. De var vinbønder, men de producerede også oste samt skinker, og de havde et mindre landbrug, som de brugte til at være selvforsynende med mange af de ting, som vi andre er nødt til at købe i supermarkedet.

De havde en stor frugtlund og selvfølgelig ænder og høns, som gav æg og kød, og desuden havde et par svin til skinker og både køer, får og geder, som de malkede og brugte til at producere ost. Men selvom de havde travlt, så var der altid tid til at snakke med os, tage os med rundt og vise os det hele. En gæstfrihed, som vi ikke oplever i Danmark længere.

Noget andet, der også er tid til, er maden og et glas god vin med venner og familie, for selvom der skal tjenes penge, så må man ikke glemme at leve livet og nyde det, mens vi kan, og det gøres bedst ved at bryde brød med dem, du elsker.