For rigtig mange er årets julefrokost den vigtigste af alle fester, og det forventes af en arbejdsgiver, at der bliver givet gas, at der er kræset for maden, at der er gode omgivelser, og at det hele er centralt placeret. Det er mange ting, men det er på ingen måde urimeligt. For mig er det noget, jeg planlægger flere måneder i forvejen, for jeg synes også selv, det er et stort ansvar, jeg skal leve op til.

Ud af huset

Det er noget, jeg har besluttet i år. Sidste år var en rigtig god julefrokost, men jeg må indrømme, jeg ikke orker opvask, oprydning og rengøring efter en rigtig fed fest. Selvom jeg udskyder det til dagen efter, bliver det ikke mindre hårdt og kedeligt. Så i år skulle andre stå for både maden og oprydningen. Og jeg vidste lige hvem.

Det skulle nemlig være stedet med lækre lokaler og mad, der matcher. Der er kun et sted for mig, når det kommer til firmajulefrokost Århus, for når de kan alt andet, så kan de med sikkerhed også levere her. Derfor bestilte jeg bord til alle – i god tid – og sendte invitationen ud til alle ansatte.

De levede op til deres ansvar

Og det blev den bedste fest i mands minde. Bare det, at alle kunne læne sig tilbage og ikke skulle deles om bartjans, servering og oprydning, gør en forskel. Desuden var det mad i særklasse, så det var endnu en fornøjelse. Det var noget, vi ikke kunne andet end at nyde. Der var ikke tvivl om, at det var en julefrokost og ikke bare en festlig aften. For det var lige det mere.

Nå, men vi kommer helt sikkert retur til julefrokost næste år også. Det her er for mig noget, der skal blive til en tradition, for dem kan man ikke få for mange af i julen.