De mørke måneder

Sommeren, eller måske rettere den smule som vi fik i år, er ved at gå på hæld, og nu skal vi til at finde det varmere tøj frem. Vi skal også til at tænke på, hvad vi skal gøre for at få samlet brænde sammen til at holde varmen i de meget kolde måneder, for er sommeren en forvarsel på, hvordan det kommer til at være denne vinter, så kommer første sne i november og er væk i maj næste år, for allerede nu er det godt koldt.

Jeg er altid for sent ude, og jeg har heller ikke i år fået mulighed for at sanke, så der er ikke andet for, end at jeg må købe mit brænde, og så få det bedst mulige ud af det, som jeg får købt hjem.

Mange steder det kan købes

Der er rigtig mange, som udbyder brænde, og der er også mange, som er rigtig gode til at lovprise deres egne produkter, om det er træ, træbriketter eller træpiller. Men jeg ville have træbriketter i en god kvalitet, også selvom jeg var sent ude.

Jeg var da så heldig i min søgen efter noget brænde til vinteren, af faldt over en blog, som virkelig hae hjulpet mig meget, ikke kun til at vælge, hvor jeg burde købe mit brænde, men også hvad jeg skal være opmærksom på for at få optimale ud af mit brænde, så jeg slap for at skulle købe så tit. Det er tydeligt, at der er stor forskel på både brændværdi og meget andet, men så er det jo dejligt, at en novice som jeg kan lære hvor, hvordan og hvad, man skal gøre, for at få det optimale ud af brændeovnen og det brænde, som der ligger klar.

Kvalitet i særklasse

Jeg fik bestilt det hele, og jeg fik det leveret ret hurtigt. Det kom med det samme ud i skuret, så det kunne blive ved med at være så tørt, som det var ved ankomsten.

Kvaliteten er desuden rigtig god. Sammen med de gode råd fra bloggen, så kan jeg tænde op, når jeg kommer hjem fra arbejde, og så er der stadig gløder i, når jeg går i seng. Det giver desuden en råvarme i hele huset, vitterligt fra kælder til kvist, og det er samtidig i min optik en noget mere hyggelig og behagelig varme end den, som en radiator kan levere.